Cenuşă

Cenuşă

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

suta la suta

PROCENTELE sunt inselatoare. Ca la banca…dobanzi sau comisioane, trecute pe o hartie, au valori relative care fluctueaza in functie de alte “instabile” sau …”variabile”, ca sa sune corect. Ce e un pic dureros e ca, in cea mai mare parte, ne traim VIATA in PROCENTE. Adica, de la o zi la alta, incercam sa ne contabilizam pierderile si castigurile, sa facem un bilant, care sa iasa pe plus (masluit sau nu), ca sa ne dea putere pentru urmatoarea dimineata. E un bilant subiectiv si bun, un calcul in minte, care ne aseaza… intre oameni. Care ne da putere sa continuam calculul. Care… ne tine in viata.

Cand desfaci un bilant, cu precizia unui contabil, iti dai seama ca lucrurile nu sunt nici pe departe perfecte. PERFECTIUNEA are si ea procente. Tot ce este peste 50 la suta intra in butoiul cu lucruri bune. Ce e sub jumatate intra in categoria lucrurilor care trag balanta in jos. Nimic nu e suta la suta. Sau, daca e PERFECT pentru sufletul nostru, vin altii sa ni-l strice, si atunci ne intoarcem la… PROCENTE. Si suntem multumiti de alegerile noastre pentru ca simtim ca, totusi PROCENTUL, e favorabil.

Caut multumirea maxima, de suta la suta. Dar, in fiecare zi, invariabil, ma lovesc de PROCENTE si de porcarii, care trag bratul balantei in jos. Daca n-ar fi restul, care sa-mi arate permanent ca sunt pe minus, as fi chiar multumita si impacata. In PROCENT de suta la suta. Culmea e ca imi asum tot si regret foarte putin (si regretele vin tot in procente). Singurul lucru de care imi pare rau e ca nu reusesc sa ies din calcul, sa fiu deasupra procentelor. Oscilez permanent intre un Bine Absolut si un Rau Relativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu